Как да се Развием Духовно – 3 Практики за Бързо Духовно Развитие (Част 2)
Намасте, добре дошъл, тук ще разгледаме темата: Как да се развием духовно което е втората част на мини серията: „Как да се развием духовно – 3 практики за бързо духовно развитие.“

Във първият урок разгледахме, основата на духовното развитие и ученията на йога, кои са нивата на духовното развитие и защо без да знаеш кои са те, няма как да можеш да намериш щастието което търсиш във живота.

Видяхме как духовното развитие в йога, се крепи на 3 главни нива.

Тези нива са като едно столче на три крака, и ако махнеш едното, то тогава човекът който седи на него ще падне.

И разгледахме и практикувахме първото ниво което са йога асанаите или йога позите, които хармонизират и поддържат здравето и силата на тялото.

Ако все още не си чел тази статия, можеш да го направиш сега кликайки ето тук.  

Сега във този урок ще разгледаме подробно второто ниво на духовно развитие която е хармонизирането и поддържането на щастието и задоволството във ума чрез медитация, положителни утвръждения и позитивно мислене.

Ако предпочиташ може да изгледаш тази статия на видео:

Добрата новина е че тук ще ти дам няколко лесни но изключително полезни и ефективни духовни йога техники, които ще можеш да започнеш да практикуваш още днес.

Ако практикуваш тези техники със воля и постоянство, ще постигнеш излючително много ползи като: радост, щастие, любов, мир, спокойствие, мъдрост и благополучие.

И това второ ниво на духовно развитие, което е хармонизирането и поддържането на щастието и задоволството във ума се дели на 2 основни части:

Първата част е медитацията, и втората част е положителни утвръждения и  позитивно мислене.

Нека да започнем със първата част която е медитацията:

Парамханса Йогананда който е считан за бащата на йога и духовното развитие в Америка, и който е написал световноизвестната духовна йога класика Автобиографията на един йогин е казал че медитацията е най хубавото нещо което човек може да направи във своят живот.

Забележи че той не е казал; най хубавото нещо е да печелиш пари или да станеш известен, силен или могъщ, не…

А да практикуваш медитация, защо?

…ами просто защото медитацията е тази върховна практика за духовно развитие, която ще ти даде трайни ползи като повече мир, повече щастие, повече радост и благополучие, и най накрая ще те изведе от мъката и заблудата на този свят към вечното божествено блаженство в духа.

Докато ако не практикуваш медитация или някоя подобна духовна практика и си фокудиран само в материалистичният живот, ти само ще те затъваш все повече във материалната илюзия и ще се намериш оплетен във хиляди проблеми и мъки. 

Сещам се за един много добър пример който е доста подходящ за това което искам да ти предам в тои урок, за историята когато Александър Велики е отишъл да посети един велик йогин дълбоко в джунглаата във Индия на име Дандамис.

Можеш да изгледаш тази поучителна история във видеото по-долу:

Ето една лесна но изключително полезна практика за духовно развитие, една  ефективна медитация, която ако правиш само по 5-10 минути дневно ще ти даде изумителни ползи като мир, щастие, радост яснота, фокус и благополучие.

Седни удобно на един стол или на земята със скръстени крака.  първата  и една от най  важните части в медитацията е Асана която е стойката.

За да направиш една успешна медитация трябва първо да направиш правилната Асана.

Правилата Асана или стойка в медитация  е тази в която тялото е  отпуснато и е  в удобна поза.

Гръбнакът е изправен  брадичката е паралелна на пода

Ако чувстваш неудобство Или дискомфорт промени стойката така че да ти е удобно и лесно за да може да се съсредоточиш в самата медитация.

 Затвори очи и Дишай нормално.

Ангажирай се да се задълбочиш вътрешно.

Забрави и се освободи умствено от всички проблеми и неудобства на живота каквото и да ти се е случило през деня сега е без значение. бъди тук и сега

Почувствай как радостта спокойствието, щастието и мира извират от дълбините на душата ти.

Сега повдигни леко погледа ти нагоре  в точката между веждите все едно че гледаш  1 висок връх на планина в далечината.

Точката между веждите е мястото където се намира Агия чакра или христовото съзнание.

Там е от където се получава истинското духовно развитие което е себереализацията или пълното Освобождение във вечното божествено блаженство.

Задръж погледа в тази точка  и започни да наблюдаваш дишането.

Не се опитвай да контролираш мислите ти нито дишането просто го наблюдавай.

Погледа е в точката между веждите но вниманието ти е във дишането.

Ако усетиш и забележиш че умът ти започва да се разсейва и мислите ти започват да те разконцентрират, просто си върни вниманието пак към наблюдаването на дишането.

Да наблюдаваш дишането по този начин е една много лесна но изключително ефективна техника за развитие на концентрацията. 

Без концентрация няма медитация нито можеш да постигнеш нещо в живота.

Наблюдавай дишането за известно време пет или десет минути колкото мислиш за необходимо и след това спри тази техника.

Сега без никаква техника просто се наслади на мира радостта щастието и спокойствието от твоята медитация.

Направи това също за 5  или 10 минути.

Отвори си очите. 

Почувствай как тази само 5 до 10 минути от тази лесна но изключително ефективна практика за духовно развитие – тази медитация те е направи по-спокоен по-уравновесен по-концентриран и по-щастлив.

Сега си представи че правиш по половин или един час два пъти дневно тази медитация.

Какво ще се случи в твоят живот. Колко по-бурзи щеше да се развиеш духовно?

Колко много ползи ще получиш и колко по-щастлив и радостен ще станеш.

Нека сега да поговорим за втората част от тази втора опора или ниво на духовно развитие, която която е хармонизирането и поддържането на щастието и задоволството във ума което са положителните утвръждения и позитивното мислене.

Науката на йога ни казва че ако наистина искаш да промениш живота си, ти трябва да  промениш начина си на мислене.

Защото както е казано в Брихадараняка Упанишад:

„Внимавай с мислите ти; те се стават думи. Внимавай с думите ти; те стават действия. Внимавай с действията ти; те стават навици. Внимавай с навиците ти; те стават характера ти. Внимавай с характера ти; защото той се превръща в твоята съдба.“

Хората не си дават сметка до каква степен техните мисли оформят техният живот.

Парамханса Йогананда е казал че мислите са потоци от огромна сила и енергия  които текат постоянно през космоса, и ако човек знае как да ги обуздае и използва то те ще подобрят живота му по начин по който той даже и не си е представял

Но ако той не знае и ги пренебрегва то това ще му бъде много трудно не само да се развие духовно, но и да се справя в живота въобще.

Така че, за да се развиеш духовно по-бързи и да си промениш живота, трябва първо да проникнеш надълбоко в твоите подсъзнателни мисловни схеми и да ги пренасочиш.

Но това може да е изключително трудно. Ако не знаеш как да го направиш.

Най-добрият начин да се постигне това е чрез позитивните утвърждения и мисли които са част от втората опора която е хармонизирането и поддържането на щастието и задоволството във ума

Има много  изключително ефективни утвърждения които са включени в Курса по Петте Стъпки Към Крия Йога но аз ще ти дам две утвръждения тук, които са изключително ефективни и ако ги правиш два пъти дневно, повтаряйки ги по няколко пъти ще променят живота ти по начин по който никога не си си представял че може да се получи.

Преди да ти дам тези утвръждения Нека ти прочета нещо което Йогананда е казал:

„Силата, която е във теб, е твоя защото ти е, дадена от Бог. Използвай я; Бог няма да я използва вместо теб. Колкото повече настройваш твоята воля към Неговата безкрайна воля докато действаш, толкова повече ще откриеш, че Неговата сила и благословия те крепят и насочват във всичко, което вършиш.“

И това е изключително важно защото както е казал Свами Криянанда:

„Възможностите на човек са ограничени, но онова което Бог може да направи чрез теб, няма граници.“

И ето това е което правят утвръжденията които ще ти дам тук.

Ето Първото Позитивно Утвръждение:

В мен се намира силата и енергията да постигна всичко, което аз искам да направя. Зад всяко мое действие стои безкрайната Божия сила.

Ето и второто:

Аз вървя с пълна вяра към силата на вездесъщото добро, и знам че ще ми донесе онова от което се нуждая в момента, в който се нуждая от него.

Повтяряй тези две утвръждения два пъти дневно минимум по 3-5 пъти със вяра и любов и резултатите ще бъдат изумителни.

Нещо много важно което хората малко хора знаят е че утвръжденията не могат да се правят по всяко време за да са еднакво ефективни.

Те са най-ефективни, когато се правят всяка сутрин след като станеш и вечер преди да заспиш, и след медитация, защото тогава умът е най възприемчив и ще може да ги получи най-лесно.

Ето това е една от причините да направя тази серия наречена: Как да се Развием Духовно – 3 Практики за Бързо Духовно Развитие, защото знам че когато започнеш да практикуваш това което научи в тези уроци, ти ще бъдеш изумен от това как всичко в твоят живот ще се подобри и ти ще заживееш един много по щастлив и изобилен живот.

Така ще се развиеш духовно много по-бързо и ще постигнеш здраве щастие и духовно просветление.

Но другата причина заради която направих тази серия, е защото искам да ти направя една изненада понеже ти изчете тази статия до край

Така че ето какво съм ти приготвил днес:

Реших да ти направя една още по-голяма отстъпка от вече намаленият пълен Курс За Петте Стъпки По Крия Йога, което между другото много хора ми казаха че е прекалено малко за такъв огромен и пълен курс по йога и медитация, но аз искам да помогна на колко се може повече хора да се възползват от тези велики и йога учения и да се развият духовно много по-бързо и да получат повече здраве щастие радост и благополучие и затова реших че засега ще задържа оскъдната цена за малко по-дълго време.

Ако искаш да научиш повече за пълният курс по крия йога цъкни тук.

Това е най-добрият и най-пълният курс за бързо духовно развитие чрез крия йога и медитация в България и може би и в света.

Ти няма да можеш да го получиш никъде другаде особено за такава цена която ти предлагам днес.

Там ще намериш много повече практики за духовно развитие – йога и медитационни техники позитивни утвръждения за които говорихме в този и в другите уроци в тази мини серия.

Така че ако мислиш че този курс ще е добър за теб това ще бъде може би единствената възможност за теб да го получиш на такава невероятна цена, това е най-търсеният и най пълен курс покрай йога и медитация което ще можеш да намериш но достатъчно говорихме за това. 

Ето линка за специалната отстъпка, тази специална отстъпка ще бъде валидна за ограничено време, ако го искаш това е възможността ти да го вземеш сега.

Помни има само три дни и тази статия е четена от стотици хора, които четат моите статии и гледат моите видеа всеки ден, само искам да ти спомена че ако мислиш че това което научи в това видео и в следващите два урока които ще ти пратя ще ти помогне това е само върхът на айсберга.

Аз знам че Петте Стъпки Към Крия Йога ще ти помогне изключително много, така че кликни на линка и се запиши сега ако желаеш, ако не няма значение аз се радвам много да съм ти помогнал и се надявам пак да се видим скоро.

Ако искаш да преминеш на следващият урок от тази мини серия за духовно развитие цъкни тук: Как да се Развием Духовно – 3 Практики за Бързо Духовно Развитие (Част 3)

Бог да те благослови намасте

Recent Posts

link to Какво е Екадаши и Как се Спазва? 3 Шокиращи Факти за Екадаши, за Които ти не Знаеше

Какво е Екадаши и Как се Спазва? 3 Шокиращи Факти за Екадаши, за Които ти не Знаеше

Това не е просто още една статия за дните на Екадаши. Тук не само че ще научиш какво е Екадаши, и как се спазва,...