Йога за Подмладяване за Жени и Мъже Над 40 Години
Ако търсиш йога за подмладяване или йога за жени над 40 години, тогава си на правилното място. Тук в тази статия ще ти покажа най ефективните йога упражнения за жени и мъже над 40 години.

В следващите няколко минути ще научиш удивителна древна йога програма за подмладяване, която само шепа хора знаят и използват, за да спрат или поне да намалят процеса на стареене когато си поискат и за да изглеждат и да се чувстват с години по-млади и по-здрави и да живеят по-щастливо до края на живота си.

Това не е просто теория, защото говоря от личен опит.

Аз съм на 44г, но никой не може да познае моята действителна възраст.

Всеки, който не ме познава лично, смята, че съм на най-много на 20 или на 30 години.

Можеш да видиш цялата история по-подробно в това видео:

И това ми се случва почти всеки ден с много хора които срещам.

Това се дъжи до голяма степен на ежедневната ми йога програма за подмладяване която е идеалната йога за жени над 40 години, и разбира се и за мъже.

Да, аз практикувам и преподавам йога и медитация от почти 20 години, и тази изключително ефективна йога програма действа безупречно и ефективно не само за жени и мъже над 40 но и за над 50 и повече години.

Но разбира се колкото по-рано започнеш да я практикуваш, толкова по-добре.

Но нека това да не те обезкуражава, напротив, няма възраст в която да не можеш да започнеш да практикуваш йога.

Следният цитат на Белур Кришнамачар Сундарараджа Йенгар илюстрира доста добре това което искам да ти кажа:

Съществуват специфични йога програми за жени над 40, природни лечения и начини на хранене и на мислене, които програмират тялото ти да спре или да забави процеса на стареене и дори да го върне до точката, в която човек ще изглежда и ще се чувства по-млад, по-жизнен, енергичен и щастлив.

Понякога помислял ли си какво точно се случва с твоето тяло и състояние, след като навършиш 40?

Кожата ти започва да изтънява, да се засушава, става все по-малко еластична и по-малко способна да се възстановява след нараняване.

Това води до бръчки и гънки по кожата.

Косопадът започва да става по-забележим, спиш по-малко и става все по-трудно да отслабнеш.

Много проучвания показват, че без правилната здравословна програма против стареене тялото ти ще запова да старее от 6 – 10 месеца допълнително за всяка изминала година.

Това означава, че ако НЕ правиш специфичните йога за жени над 40 или йога за мъже над 40 която ще ти покажа по-късно, когато навършиш 50 години, ти ще изглеждате и ще се чувстваш на 58, а когато навършиш 60, ще изглеждаш и ще се чувстваш на цели 75 години!

Да не говорим за когато си на 80.

Можеш ли да си го представиш?

Но не се тревожи, защото тази йога програма за подмладяване за жени над 40 действа като Швейцарски часовник. Изключително точно и ефективно.

През годините на изучаване и преподаване на тези древни йога методи, аз съм научил и изпрактикувал доста йога упражнения и програми, включително йога за подмладяване и йога за над 40, които ми позволиха буквално да върна процеса на стареенето.

Много пъти хората са ме мислили за приятел на 21-годишната ми дъщеря и често се е налагало да обяснявам, че всъщност не съм неин приятел, а баща й!

През годините аз съм преподавал тези обикновени, но пък изключително ефективни йога техники за подмладяване на много мъже и жени, което им е помогнало да изглеждат и да се чувстват много по-млади, жизнени и щастливи.

И знам, че ще направи същото и за теб, ако ги практикуваш редовно.

Тази йога за подмладяване е един доста съществен процес, който трябва да приложиш, за да спреш стареенето, да си възстановиш естествената младост и жизнерадост и да върнеш процеса на стареене назад.

Най-Добрата Йога За Подмладяване и За Жени Над 40

Най-добрата йога за жени над 40 за подмладяване се състои от 3 основни компонента:

Асана, Пранаяма и Шаткарма.

Има още доста много допълнителни компоненти като правилното здравословно хранене и грижата за кожата, които са много важни, но засега ще поговорим само за основните три защото няма да ни стигне времето да обхвана всичко тук.

Асаните са йога позите за подмладяване над 40, които ще правим.

Тези йога асани са едни от най ефективните за подмладяване, защото точно тези асани, са които дават специфични ползи против стареене и подпомагат за подмладяването и подсливането на организма, особено след 40 годишна възраст. 

Пранаяма често се тълкува погрешно от много хора като контрол на дишането.

Но всъщност това абсолютно не е така.

Пранаяма буквално означава контрол над енергията.

Прана означава енергия – жизнена сила (от санскрит), а яма означава контрол.

Това е което всъщност означава пранаяма.

Пранаяма е една поредица от йога техники за контролиране на енергията в тялото чрез използване на дъха.

Науката на йога ни казва, че дъхът и енергията в тялото са тясно свързани.

Просто си помисли за факта как дишането ти веднага започва да се зачестява, когато си психически разстроен или стресиран.

В йога контролът върху енергията е основната и жизненоважна част от цялата йога система, понеже нашите телата са изградени от енергия.

Когато контролираш енергията си, ти всъщност контролираш жизнените си процеси в тялото, и по този начин можеш да повлияеш директно върху тях и да върнеш процеса на стареенето на тялото.

А шаткармите в хатха йога са 5-те йогични процеса на пречистване на тялото, наречени:

Нети, Басти, Тартак, Капалабхати и Наули.

Тези процедури подмладяват цялото тяло и ума чрез прочистване и тонизиране на органите, червата и дихателната система.

Тук няма да разглеждаме пранаяма и шаткарми, защото би било прекалено много, за да бъде събрано и правилно обяснено във само тази статия.

Ако искаш да разбереш повече и да започнеш да практикуваш точната йога програма за подмлдяване и йога за жени над 40 тогава се запиши на онлайн йога уроците ето тук

Тялото е една деликатна и сложна система, създадена да издържи и да ни служи много дълго, ако е правилно поддържано и обгрижвано.

Въпреки това хората злоупотребяват с него през целия си живот водейки един заседнал начин на живот, нездравословна храна, прекомерно излагане на слънце, пушене, пиене и негативно мислене и очакват да изглеждат и да се чувстват по-млади и да се чувстват щастливи за дълго време.

Е няма как да стане.

Тялото трябва непрекъснато да се упражнява, почиства и поддържа, ако човек иска да изглежда и да се чувства по-млад, жизнен, здрав и щастлив.

Тялото отделя токсини под формата на слуз, газове, киселини, пот и т.н.

Всички тези вредни токсини трябва да бъдат премахнати, ако искаш тялото ти да функционира и да ви служи правилно за по-дълго време.

Тъй като шаткармите детоксикират тялото, което води до много ползи против стареене, те са много ефективни за постигане на крепко здраве и младежка жизненост.

Ето Някои От Ползите На Шаткарма или Пречистване на Тялото:

• Елиминира токсините и укрепва имунитета

• Изостря ума

• Пречиства и подмладява дебелото черво, синусите, стомаха и др. Във йога и Аюррведа (Древната Индийска натурална медицина) замърсеното дебелото черво се смята за източнкът на почти всички болести.

• Масажира и пробужда цялото тяло

• Увеличава жизненоста

• Повишава способността да мислиш, асимилираш, вкусваш, усещаш и да се изразяваш

• Увеличава и развива по-висша осъзнатост

Тази йога за подмладяване или йога за жени над 40 се използва и се практикува от йогините, за да се подготвят за по-дълга медитация и духовно просветление.

Те са създадени не само за подмладяване и за хармония на тялото, ума и духа, но и за подготовката му за възприемане на по-високи състояния на съзнание.

Най-Добрите Йога Пози За Жени Над 40 За Подмладяване

1. Шавасана (Позата на трупа)

Шавасана

Подмладяващи ползи на шавасана

Тази йога поза поддържа сърцето крепко жизнено. Поддържането и подобряването на здраво и силно сърце е абсолютно необходим компонент за постигане на дълголетие.

Тази поза елиминира стреса, което има голямо благотворно въздействие върху кожата.

Техника и стъпки:

1. Легни по гръб на равна повърхност. Краката са изправени леко разделени един от друг.

2. Отпусни си ръцете, на пода леко в стратни от тялото.

3. Дръж си ръцете близо с длани нагоре и отпуснати пръсти.

4. Напълно отпусни цялото тяло. Усети как то потъва надолу към пода.

5. Отпусни всички части на тялото – врата, гърдите, раменете, талията, гърба, корема, очите, коленете, краката, краката и ръцете, сякаш те вече не са части от тялото, а са неограничено пространство.

6. Дишай през носа тихо и плавно. Започни със няколко дълбоки вдишвания, и след това дишай нормално като усещаш как стомаха се надига леко нагоре когато вдишваш и се спуска надолу когато издишваш.

7. След няколко дълбоки вдишвания направи си дишането тихо, плавно и равномерно.

8. Започни да наблюдаваш дишането. Това е едно много добро средство за успокояване на ума по време на Шавасана:

9. Продължавай да наблюдаваш вдишването и издишването, докато лежиш в шавасана за две до три минути.

10.Съзнателно отпусни всяка част на тялото последователно от главата до петите за да се освобождиш от всякакво мускулното напрежение.

11. След като наблюдаваш дишането за минута или две, може да насочиш цялото си внимание към усещането за „Отпускане“, като си фокусираш ума върху избраната от теб част на тялото в следната последователност:

(i) двата крака, (ii) двата прасеца, (iii) двете бедра, (iv) таза и кръста, (v) корема и гърба (vi) гърдите (vii) ръцете (viii) предмишниците (ix) раменете, (xi) шията, (xii) врата (xiii) челюста (xiv) устните (xv) езика (xvi) очите (xvii) веждите (xviii) скалпа

И накрая, почуствай че нямаш нито тяло, нито ум а си само чисто съзнание.

2. Пасчимоттанансана (Огъване напред)

Пасчимоттанасана

Подмладяващи ползи на пасчимоттанасана

Ползите от тази йога поза могат да заемат цяла книга.

Тази йога поза стимулира храносмилането, масажира и тонизира органите, подобрява сексуалната активност, поддържа гръбнака по-гъвкав, което е от решаващо значение за младоста на тялото, регулира теглото и увеличава жизнеността.

Някои йогини казват, че има способността да лекува всяка болест.

Но една от най-големите подмладяващи ползи на тази асана е, че подобрява значително кръвообращението, което носи повече кислород и хранителни вещества в тялото, което ободрява, възстановява и подмладява всяка клетка в тялото.

Техника и стъпки:

1. Седни на пода със изправвен гръбнак, краката са прави един до друг, дланите на ръцете са поставени върху бедрата.

2. Докато вдишваш, бавно вдигни ръцете нагоре

3. След това издишай и се наведи от кръста напред към пръстите на краката.

5. Остани в свито напред положение за 10-20 секунди. Можеш да увеличиш времето в задържане като попрактикуваш редовно и се почустваш готов.

6. Дишай спокойно.

7. Вдишай бавно, докато излизаш от позата, като постепенно се изправяш.

3. Ширшасана. (Стойка на глава)

Ширшасана

Ширшасана е една могъща Асана (Тази йога поза и се счита за „Кралицата на Асаните“ поради ефекта си върху цялото тяло.

Думата на санскрит „Ширша“ всъщност означава глава.

Следователно тази поза е по-известна като „Стойка на главата“.

Тази поза може да изглежда трудна, ако не си подготвен.

Но има начини и модификации с помощта на квалифициран учител по йога, за да я направиш доста по-лесно.

Ако искаш да се науиш да я правиш лесно в къщи цъкни тук

Подмладяващи Ефекти На Ширшасана:

Ширшасана елиминира отпадъците и токсините от тялото чрез линфната система бързо и ефективно.

Чрез премахване на токсините тялото ти остава по-младо и по-здраво.

Лошото кръвообращение и стресът причиняват много телесни заболявания, включително и стареене.

Ширшасана премахва стреса, нормализира кръвното налягане и увеличава притока на кръв към скалпа, което спира косопада и укрепва косата.

Отпуска и компресира специфични кръвоносни съдове в мозъка, което ги укрепва и стимулира.

Техника и стъпки:

1. Сгъни двата крака в коленете и седни върху тях.

Тялото, шията, гръбначният стълб и главата трябва да се поддържат изправени.

Дланите могат да се поставят на коленете. Дишай нормално.

2. Сплети пръстите на ръцете и ги поставете върху меката подложка, като се навеждаш напред.

3. Дръж лактите на ширината на раменете, и внимателно постави горната част на главата от вътрешната страна на сплетените ти пръсти. Сега бавно повдигни коленете от пода и направи една или две стъпки към главата.

4. Вдишай и едновременно си повдигни краката, във вертикално положение.

Поддържай гърба изправен, отпусни се и дишай дълбоко от корема.

5. Задръж в в това положение за 15 секунди. Продължителността може да се увеличава постепенно до три минути с тренировка.

Докато се връщаш в първоначалното нормално положение, първо сгъни коленете и след това стъпи първо с единия крак на пода и след това и с другия.

Това са едни от най-добрате йога пози за жени над 40 години и мъже разбира се, които аз и моите ученици използваме, за да изглеждаме и да се чувстваме със 20 години по-млади, но те са само върхът на айсберга.

Ако искаш да се подмладиш, да добавиш години към живота си и живот към годините си, и да му се наслаждаваш в перфектно здраве, мир, жизненост и щастие, кликни тук, за да започнеш със нашите онлайн йога уроци

Recent Posts

link to Какво е Екадаши и Как се Спазва? 3 Шокиращи Факти за Екадаши, за Които ти не Знаеше

Какво е Екадаши и Как се Спазва? 3 Шокиращи Факти за Екадаши, за Които ти не Знаеше

Това не е просто още една статия за дните на Екадаши. Тук не само че ще научиш какво е Екадаши, и как се спазва,...