Курс по Хатха Йога за Начинаещи


хатха йога за начинаещи


Ако търсиш курсове по хатха йога за начинаещи или йога курсове за вкъщи, то тогава това може би ще е най-важната йога статия която някога ще прочетеш и ето защо:

Преди да започнем, позволи ми да ти се представя: Намасте, аз съм Балгопал, и практикувам и преподавам йога курсове и медитация от почти вече 20г

Днес е много щастлив ден за теб и за мен защото след малко ще ти разкажа за нещо което не само че ще ти даде огромни ползи в живота.

От утре започваме една серия от уебинари и уроци и курсове по хатха йога на живо наречени здрави, силни и млади Българи, където ти ще научиш и ще практикуваш изкуството и науката на хатха йога и природно здраве и благосъстояние, което нес амо че ще те дари със огромни ползи като радост, щастие, любов, мир, спокойствие, мъдрост и благополучие, но и ще ти даде крепко здраве, неизчерпаема енергия, огромна сила и постоянна младост.

И отгоре на това ще ги увеличава с всеки изминал ден.

Изгледай тази статия за хатха йога на видео:

Аз съм изучил и продължавам да практикувам науката и изкуството на хатха йога и изобщо класическата йога за почти вече 20г

Хатха йога както и другите практики по йога и медитация са ми донсесли изключително много здраве, сила, енергия и младост и знам че ще ти ги донесат и на теб ако и ти следваш ученията които ще научиш във тези предстоящи уебинари и уроци.

Много йогини които ме следват знаят случката със един от нашите ученици във Ананда за това как той се бе обидил преди да се запише и да се запознае с мен в моите видеа, от факта че когато аз съм казвал че практикувам и преподавам йога и медитация от почти вече 20г на него не му излизали сметките за моята възраст понеже той е бил убеден че аз съм около 20 годишен.

Можеш да прегледаш това видео ето тук:

Само да спомена че наскоро навърших 44г и мога да ти кажа че това не е един изолиран случай, на мен тов ми се случва всеки Божи ден където и да отида, хората които не ме познават и ме смятат за 20 – 25 годишен постоянно бъркат дъщеря ми за жена ми, или пък ни мислят за брат и сестра или си мислят че аз жена ми и дъщеря ми сме на една възраст и сме просто група приятели. 

И аз знам че всичко това се дължи на моята всекидневна практика по хатха йога, и другите видове йога и медитация и природно здраве.

Но какво е хатха йога и защо е толкова полезна и ефективна за постигане на телесно здраве, сила и духовно просветление?

Хатха йога асаните или йога позите са част от клона на йога наречена хатха Йога.

Много хора бъркат като си мислят че хатха йога асаните е науката на йога като цяло, особено на запад.

Те не разбират един изключително важен факт който е че хатха йога което са йога позите или асаните е смао една малка част от великата система на раджа йога в която се включват всички главни йога пътища като карма йога, бхакти йога, гяна йога и ащанга йога.

Крайната цел на цялата йога, включително и хатха йога, асаните обаче надхвърля физическите ползи от йога практиката:

Тя е да  ти направи тялото здраво и достатъчно силно, за да можеш да  сядаш неподвижно в медитация и да постигнеш по-високи състояния на осъзнаване и да се слееш с Брахман или висшето безкрайно вечно блаженство или Самадхи.

Но даже и товята цел в този живот да не е постигане на единство с Божественото, ако практикуваш хатха йога позите, и другите хатха йога практики за нчинаещи за здраве и благосъстояние които ще иузучим в тази серия от уебинари и уроци ще ти дадат изключително много физически и умствени ползи и като крепко здраве, неизчерпаема енергия, огромна сила, изумителна издръжливост и постоянна младост.

И това е една от причините хатха йога асаните да е толкова популярна на запад.

Започваме със първият уебинар който ще се състои на живо този петък във 19,00ч Българско време, и там ще започнем със основата на ученията на хатха йога за начинаещи, какво трябва да знаеш и как трябва да практикуваш хатха йога асаните или позите правилно преди да започнеш с уроците за да може да извлечеш максимално най много ползи от тях.

Тази част е изключително важна и ако я пропуснеш рано или късно ти може да се откажеш понеже ще ти бъде доста трудно да напреднеш във твоята хатха йога практика и защото няма можеш да получиш онова което трябва от нея.

Сега този уебинар както и всички всички други уебинари и уроци по хатха йога и природно здраве, от поредицата здрави, силни и млади Българи ще бъдат достъпни само за хората които са записани за месечният принос Пазители на светлината, така че че ако все още не си се записал може да го направиш сега ето тук.

Месечната вноска е само 27лв което е символична сума в сравнение с онова което получаваш, което е цял месец пълен със съвети, уроци и практики не само по хатха йога за начинаещи, но и по йога, медитация и природно здраве и благосътсояние както цяло. Лалто на живо, така и записани.

Ако трябваше да купуваш всичките тези хатха йога уроци и други практики по-отделно щяха да ти струват стотици и ако не хиляди левове.

Така че запиши се във месечният принос на Пазители на Светлината днес, и те очаквам да се видим, там аз ще публикувам инструкцците за къде и кога ще започнем, следи си имейла фейсбук и най вече вайбър групата на Ананда България, което е най-добрата опция.

Ела и нека да напредваме заедно по пътеката на йога където ни чака само здраве, щастие и духовно просветление.

Бог да те благослови намасте

Recent Posts

link to Какво е Екадаши и Как се Спазва? 3 Шокиращи Факти за Екадаши, за Които ти не Знаеше

Какво е Екадаши и Как се Спазва? 3 Шокиращи Факти за Екадаши, за Които ти не Знаеше

Това не е просто още една статия за дните на Екадаши. Тук не само че ще научиш какво е Екадаши, и как се спазва,...