Медитация за Бързо Отваряне на Третото Око (Част 1ва)


медитация за отваряне на третото око


Намасте, тук ще научиш една от най лесна но доста ефективна медитация за отваряне на третото око.  

Ето какво ще разгледаме в този и в следващите няколко урока за тази медитация за отваряне на третото око:

Първо ще видим какво точно е третото око или духовното око, както го наричат някои, и за какво точно служи и как действа.

Защото ако наистина искаш да отвориш и да активираш третото си око бързо, трябва да знаеш какво представлява и как точно действа.

И след това ще ти покажа кои са най-добрите и най-ефективните практики, техники, медитации и мудри за отваряне на третото око.

След това ще ти разкажа за една огромна грешка, която повечето хора правят, когато се опитват да отворят третото око или да го активират и как можеш да я избегнеш, и след това ще практикуваме самата медитация за отваряне на третото око.

Тази грешка е доста често срещана и ако не знаеш какво правиш, може дори да си навредиш, и то доста сериозно.

След това ще направим една изключително лесна, но изумително ефективна медитация за отваряне на третото око.

Ако искаш да отидеш директно до нея, кликни ето тук, ако не, пак ще стигнеш до там след като преминеш през всичките полезни уроци по медитация за отваряне на третото око, но разликата е че така така ти ще знаеш много повече за третото око от 99% от всички хора и дори повече от някои духовни учители и така ще напреднеш много по-бързо по духовната пътека.

След това ще ти покажа още една наистина ефективна техника за отваряне на трето око, която ще те извиси духовно, и ще ти даде още повече радост, щастие, любов, мир, спокойствие, мъдрост и благополучие без дори да медитираш.

И накрая ще ти покажа нещо даже ОЩЕ ПО-ефективно за отваряне на третото око, отколкото самата медитация за отваряне на третото око.

Да, ти прочете правилно.

Сега може би се питаш; Но какво може да бъде по-ефективно от тази медитация отваряне и активиране на третото око?…

Ами прочети уроците до края за да разбереш.

Тази духовна техника ще отвори третото ти око много по-бързо и ще те дари със много повече щастие, удовлетворение, любов, мир, спокойствие, мъдрост и благополучие и в крайна сметка ще те отведе още по-бързо до духовно просветление и божественото вечно блаженство.

Но преди да започнем, искам да прочетеш нещо, което мисля, че в този случай ще ти е доста полезно и знам че ще ти хареса:

„Аз ще затворя материалните си очи и ще отхвърля изкушенията на материята.

Аз ще надниквам през мрака на мълчанието, докато очите на относителността ми не се отворят във вътрешното ми око на светлината.

Когато двете ми очи на доброто и злото станат едно и съзрат само божествената доброта на вечният свети дух във всичко, тогава аз ще видя  тялото, ума и душата ми, изпълнени с Неговата вездесъща светлина.“

Това е от книгата „Метафизични Медитации“, написана е през 1932г. от великият йога гуру – Парамханса Йогананда.

Аз горещо ти я препоръчвам да я прочетеш.

И така, какво точно е третото око или духовното око с какво може да ти е полезно?

Това е много важно да го знаеш, защото ако искаш да отвориш третото си око чрез медитация или чрез каъвто и да е друг духовен метод, ти трябва да знаеш как точно действа и кои са най-добрите практики, за да можеш да го отвориш и активираш възможно по-бързо.

Точката между веждите – или така нареченото трето око всъщност е положителният полюс на агия чакра.

Не много хора знаят това, но шестата чакра или агия чакра има 2 полюса.

Положителен и отрицателен полюс, точно като нашата красива планета земя.

Отрицателният полюс на тази чакра е медулата облонгата, която се намира в отзад във кухинката между горната част на врата и основата на черепа. (Снимка по-долу)

Медулата облонгата

И двете тези точки са от решаващо значение не само за духовния напредък на всеки сериозен йогин, но и за нашите основни физиологични функции.

Например отрицателният полюс на агия чакра или така наречената медула облонгата се нарича още устата на Бог.

Защо?…

Ами защото именно защото от тази точка космическата енергия навлиза и снабдява чакрите и цялото тяло със енергия и жизнена сила или така наречената прана.

Много е важно да го запомниш това, и ще разбереш защо малко по-късно.

Без тази космическа енергия която се влива към тялото оттам и го поддържа живо, то щеше умре за секунди.

Това е истинската причина, поради която това е единствената точка в тялото, която не може да се оперира.

Всъщност не трябва да се позволява това място да бъде ободено дори и със една малка игла, защото това би било довело до силни гърчове и почти незабавна смърт.

Поради тази причина, за да отвориш третото око по-бързо, трябва също така да задълбочиш осъзнаването си към този аспект на шестата чакра във твоята медитация за отваряне на третото око.

Това е нещо изключително важно, за което не много хора знаят и затова не могат да отворят успешно третото око.

Ще говорим повече за това малко по-късно.

Сега нека поговорим за положителния полюс на шестата чакра, която е третото око.

От хилядолетия йогините са постигнали по-високи състояния на съзнание чрез специални техники на йога и медитация, които изтеглят енергията от по-ниските чакри и я фокусират нагоре към духовното око или третото око.

Точката между веждите или третото око е порталът, през който можем да излезем от пределите на човешкото тяло и да се слеем със Брахман или безкрайното Божествено блаженство.

Като се концентрираш върху третото око – върху вътрешната светлина, ти ще започнеш да премахваш всякакви негативни качества като: Страх, алчност, завист, омраза, гняв, похот, привързаност, гордост, високомерие, суета, жестокост и невежество и постепенно ще започнеш да придобиваш качествата на тази вътрешна светлина.

Качества като радост, щастие, любов, мир, спокойствие, мъдрост, прошка състрадание, щедрост, спокойствие, скромност, ненасилие, честност, благородство и обиковеност.

След известно време от редовна практика умът ти ще отвориш третото око, ще загубиш определение със егото и ще ти започнеш да се сливаш в огромният океан на блаженството, от който винаги сме били част.

Видението на вътрешната светлина идва в дълбока медитация, но не просто от каквато и да е медитация, а точната медитация за отваряне на третото око, която ще ти покажа по-късно.

Третото око се вижда в центъра на челото, в точката между веждите.

Това е една от причините, поради които светците толкова често са изобразявани, гледащи нагоре.

Ще го забележиш на иконите или на някои картини.

Ето затова Исус Христос казва в Матей 6:22:

„Окото е светилото на тялото. И така, ако окото ти е единично, цялото ти тяло ще бъде пълно със светлина.“

След като видението на светлината в челото се оформи, когато умът е дълбоко концентриран в медитация, тя се превръща в това, което мистичните традиции наричат единичното око или третото око или в йога ученията – духовното око.

Двете очи в тялото наблюдават света с двойнствено виждане, горещо и студено, нагоре и надолу, удоволствие и болка.

Окото на душата обаче вижда всички неща като принадлежащи към единствената реалност, духа, който се нарича във ведите: Сат Чит Ананда, което означава: Винаги Съществуващ, Винаги Съзнателен, Винаги Във Все-Ново Блаженство.

Когато съзреш духовното око в медитация перфектно, ти ще видиш че то има кръгла форма, подобно на очите на тялото.

Вижда се като един пръстен от блестяща златиста светлина, обграждащ едно  поле с интензивно наситено синьо и една блестяща сребристо бяла звезда в центъра. (Рисунката по-долу)

Когато е ясно, третото око се вижда ето така в медитация

Когато духовната светлина се вижда не-перфектно, тя се вижда като една мъглива виолетова светлина със един едва забележим кръг около нея и една бледа бяла точка в центъра.

Ще ти разкажа една много любопитна истинска история за третото око.

В една от нашите духовни йога общности на Ананда, когато се строеше един от нашите храмове, визията на нашия учител Свами Криянанда бе да направи една доста голяма стъклена скулптура на духовното око и да я постави над олтара.

Затова една група ученици отидоха в града и намериха един опитен стъклар и му разказаха какво искат да направят.

Когато му показаха снимки и рисунки, той възкликна:

– Какво е това? Продължавам да го виждам всеки път, когато си затворя очи и никога не съм знаел какво е…

Той всъщност е виждал духовното око.

Той е бил напреднал доста уховно, без дори и да го знае, и това е една от причините, поради която е трябвало да отидем точно при него.

Нека Сега Да Направим Една Подготвителна Медитационна Практика За Отваряне На Третото Око.

Както споменах преди малко – духовното око или третото око е положителният полюс на агия чакра, и отрицателният и полюс е медулата облонгата отзад в тила.

И понеже именно е от тази точка откъдето космическата енергия навлиза и снабдява чакрите и цялото тяло с жизнена енергия или прана, без този тази жизнена енергия или прана, тялото ще умре за секунди.

Поради тази причина, за да отвориш третото око по-бързо и ефективно, в твоята медитация първо трябва да задълбочиш осъзнаването си към този  аспект на шестата чакра, или агия чакра.

И това се прави по следният начин:

Затвори очи и и си насочи вниманието към основата на мозъка отзад в тила където се намира медулата облонгата.

Визуализирай, че си седнал в тази област, и как цялото ти същество е разположено там.

Оттам си фокусирай погледа напред и нагоре към точката между веждите.

Съсредоточи си вниманието внимателно в тази област, и просто знай, че си разположен в медулата в зоната на тила.

Не насилвай фокуса и погледа си, а просто наблюдавай вътрешно тази точка и остави духовното око да бъде привлечено към теб.

Сега си отвори очите.

Можеш да практикуваш тази подготвителна медитация за отваряне на третото око за колкото време искаш, но можеш да започнеш с 5-10 минути, и след това постепенно да увеличаваш.

Осигури се, че не се блокираш в медулата, защото това само би подхранило его съзнанието, тъй като медулата е седалището на егото в тялото.

Въпреки това, тази първа стъпка е необходима за да задълбочиш осъзнаването си в медулата, тъй като това е точката през които енергията и осъзнаването трябва да преминат, за да достигнат и да отворят духовното око.

Това е много важна духовна медитационна техника, за която не много хора знаят, и е много добре да я правиш преди медитацията си за отваряне на третото око.

Докато правиш тази техника ти знаеш, че седалището на егото е в медулата, но от там ти пренасочваш вниманието си към точката между веждите в духовното око.

Това действа като магнит и ще увеличи притока на енергия към твоите чакри която влиза в тялото през медулата, и специално ще я пренасочи към духовното око (или третото око) което е от съществено значение за духовното просветление.

Това не само че ще ускори неимоверно отварянето на третото ти око, но също така ще ти даде огромна умствена и физическа сила и други ползи като мир, спокойствие, радост, щастие, удовлетворение и благополучие.

С това завършваме първата част на поредицата медитации за отваряне на третото око, надявам се, че ти бе полезна.

В следващият урок ще ти покажа една сериозна грешка, която повечето хора правят, когато медитират за отваряне на третото око, и как можеш ти да я избегнеш.

Тази грешка е доста често срещана и ако не знаеш как да я предодвратиш, може дори да си навредиш доста сериозно.

Цъкни тук за да продължиш към втората част

Бог да те благослови

Намасте


Полезни ключови думи:

медитация за отваряне на третото око

как да активираме третото си око

мудра за отваряне на третото око

духовно пробуждане

признаци за духовно пробуждане

симптоми на духовно пробуждане

духовно развитие

как да се развием духовно

практики за духовно развитие

нива на духовно развитие

как да се пречистим духовно

духовно израстване

как да разберем дали израстваме духовно

как да медитираме правилно

как да се научим да медитираме правилно

водена медитация за здраве

курс по медитация

уроци по йога

йога инструктор обучение

йога за начинаещи

крия йога

раджа йога

Recent Posts

link to Какво е Екадаши и Как се Спазва? 3 Шокиращи Факти за Екадаши, за Които ти не Знаеше

Какво е Екадаши и Как се Спазва? 3 Шокиращи Факти за Екадаши, за Които ти не Знаеше

Това не е просто още една статия за дните на Екадаши. Тук не само че ще научиш какво е Екадаши, и как се спазва,...